Inšpekcija zaradi soglasja

Danes me je iskala inšpektorica na parceli, kjer bom postavil hišo! Gradbeno dovoljenje imam pridobljeno. Začel sem z infrastrukturo (Voda, Kanalizacija, Elektrika). Sporno je da nimam pisnega soglasja od soseda, kjer sem položil kabel za elektriko, ki je sicer po papirih njegova parcela, ampak je "cesta" (javno dobro). Z sosedom imava ustni dogovor, da sem to lahko izpeljal. Kaj naredit in kaj me lahko doleti? Hvala za pomoč
Inšpekcija zaradi soglasja
  
Naj najprej razčistimo kaj je javno dobro in kaj sosedova parcela - ni vsaka utrjena cesta javno dobro!  Tudi kakšen del slovenskih avtocest poteka po zasebnih zemljiščih, da ne govorimo o državnih cestah.
  
Najbolj preprosta rešitev nastale situacije je, da od soseda pridobite pisno dovoljenje, s katerim vam dovoljuje po njegovi parceli napeljati elektriko.
  
 
Vprašanje poslal: Alen
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas