Inšpekcija

Vozil sem se po neki vasi, pogovarjal z občani, kateri so prepričani, da gre za črno gradnjo na 2 objektih. Zaradi bližine same gradnje cesti se tudi meni zdi zadeva sporna, zato sem poklical na inšpekcijo, in jih poprosil, da urgirajo na 2 gradbiščih (zasebna gradnja),da preverijo dovoljenja za gradnjo in spremembo namembnosti, vendar odziva na to ni bilo. Kot bi klical v prazno in da to ni njihovo delo. Sedaj pa me zanima, kako doseči, da bodo le ti obiskali sporno gradbišče? Sam hoditi po inšpekcijah in iskati po listinah, nimam namena, ker se bojim posledic, da pride do kasnejšega obračuna z mano kot prijavljiteljem in oškodovancem. Ali so inšpektorji dolžni obiskati objekt, tudi če jih na zadevo opozorim prek telefona, in kam se naj obrnem, in storim,da le to dosežem. Prosim za hiter odgovor.
Inšpekcija
  
Žal je pri nas inšpektor še vedno nekaj "nad".
Tudi če boste drezali v inšpekcijo, kdaj so obiskali gradbišče, bodo le ti odgovorili s prastarim izgovorom: ko smo se peljali mimo in na hitro ogledali objekt, nismo zasledili nobenih odstopanj od dovoljenj.
 
Ne priporočamo pa "tožarjenje" išpektorjev na višjo inštanco - čeprav je to včasih potrebno, ker se nemalokrat taista inšpekcija obrne proti vam ...
 
 
Vprašanje poslal: janez
Odgovor: domen
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas