Gradnja zunanjega stopnišča na obstoječem objektu

Pozdravljeni, imam vprašanje v zvezi z gradnjo zunanjega stopnišča. V hiši imamo pritličje in zgornje nadstropje kjer že imamo urejeno stanovanje. Vhod v hišo imamo samo eden. Sedaj bi želili narediti še eden vhod v zgodnje stanovanje in sicer potrebno bi bilo narediti zunanje stopnice. Zanima me kakšna dovolenja potrebujemo?
Gradnja zunanjega stopnišča na obstoječem objektu
   
Gradnja zunanjih stopnic se šteje za rekonstrukcijo objekta (stanovanjske hiše), če posega v njegove konstrukcijske elemente in hkrati ne spreminja velikosti osnovnega objekta za več kot 10 %, v nasprotnem primeru se šteje kot gradnja novega objekta.  V vsakem primeru je treba pridobiti GD.
 
Predlagamo vam, da se oglasite na vaši upravni enoti in v oddelku za gradbena dovoljenja povprašate kaj točno potrebujete za vaš poseg. Priporočljivo je imeti s seboj številko parcele, kakšno skico oz. na fotografiji objekta skicirane vaše želje.
  
 
Vprašanje poslal: P.V.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas