Gradnja na parceli, ki je v lasti očeta

Zanima me kako je z gradnjo na parceli ki je v lasti partneričinega očeta. In sicer zadeva je taka da na parceli trenutno stoji vikend, pridobljeno je gradbeno dovoljenje, parcelo naj bi v last dobila partnerica, vendar verjetno šele čez kakšno leto ali dve. Sedaj me zanima kako se zavarovati, če bi želel začeti na tej parceli graditi stanovanjsko hišo, da imam neko garancijo da se to ne more prodati in res preide v partneričino last? Zavarovati se želim predvsem zato ker je lastnik parcele šhizofrenik. Se sploh splača truditi s papirji ali je bolje da kar počakam da ima partnerica parcelo v lasti?
Gradnja na parceli, ki je v lasti očeta
  
DOKAZILO O PRAVICI GRADITI je dokazilo o lastninski ali drugi stvarni pravici ali o kateri drugi pravici, na podlagi katere lahko investitor na določenem zemljišču oziroma objektu izvaja gradnjo.
 
Lahko je to lastnina ali pa pogodba o uporabi, vendar bi v vašem primeru rajši predhodno poskrbeli za prenos lastnine.
  
 
Vprašanje poslal: M.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas