Gradnja hiše na tuji parceli

Pozdravljeni!
Po smrti očeta smo solastniki njegovega premoženja mati in trije otroci v enakih deležih. Polsestra (drug oče) bi rada gradila hišo doma. Na kakšen način je mogoče urediti, da si zgradi hišo na naši parceli, kljub temu, da prenos lastništva nanjo trenutno ni mogoč? Zadeva je v tem, da bi po nekem določilu morali vsi solastniki naenkrat svoj delež prenesti na eno samo osebo (to je kompletno posestvo), s čimer se nekateri ne strinjajo.
Trenutno z vsem fizično upravlja mati, tudi deleži niso razparcelirani. Upam, da sem bila razumljiva ...
Najlepša hvala za vaš odgovor!
Gradnja hiše na tuji parceli
  
Trenutno ste v nezavidljivem položaju, kajti na tujem zemljišču je možno graditi le, če vam to lastnik zemljišča izrecno dovoli, kar pa v vašem primeru pravite da ni mogoče.
 
Predlagamo vam prodajo parcele polsestri - pod kakšnimi pogoji se odločite vi (lahko tudi odložilnimi). Ste pa vsi lastniki posamezne parcele v enakih deležih, kot ste lastniki celotnega posestva, tako da ...
 
 
Vprašanje poslal: M.K.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas