Gradnja balkona

Spoštovani, stanujem v stavbi, ki ima 5 stanovanj. Ker ni balkona si želimo,da si tega dogradimo. Zanima pa me kaj ali je dovolj za gradnjo samo privolitev stanovalcev, ali moram imeti še kaj drugega in če, kam se moram obrniti.  Hvala za odgovor in lep pozdrav
Gradnja balkona
Balkon je smatran kot konstrukcijski element, z njim boste tudi posredno posegali v statiko objekta ter spreminjali gabarite in obseg objekta.
 
Pred samo izvedbo pa boste morali poleg soglasja vseh solastnikov pridobiti tudi gradbeno dovoljenje. Pozor: z izgradnjo balkona se vam bo povečala uporabna površina stanovanja - torej boste za to novo nastalo površino (zmanjšano z ustreznim koeficientom) dobili obračunano plačilo komunalnega prispevka.
   
 
Vprašanje poslal: B.S.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas