Gradbeno dovoljenje za frčado

Pozdravljeni  
Rada bi delala mansardno stanovanje in me zanima kje lahko dobim gradbeno dovoljenje za gradnjo frčade? Hiša je postavljena na Golniku in smo štirojcek, vendar nimamo vse 4 hiše istega slemena strehe? Ali pa če me lahko usmerite na koga se lahko obrnem da mi bo zrihtal gradbeno dovoljenje? Veselim se odgovora. Hvala za vas čas in lep pozdrav.
Gradbeno dovoljenje za frčado
 
Kot smo že večkrat zapisali, je za vsako spremembo zunanjega izgleda (fasade - streha je namreč t.i. peta fasada) in mer objekta potrebno pridobiti gradbeno dovoljenje - torej izdelati projekt, ki bo vaše osnovno dovoljenje nadgradil.
 
Najprej boste naleteli na mogočo oviro, če vaš prostorski načrt sploh dovoljuje izvedbo frčad (ja nekje niso dovoljene). Po izdelavi projekta (izdela vam ga projektant) vam bodo na novo izračunali komunalni prispevek, saj boste objektu dodali nove uporabne površine (doplačate le razliko) ter kasneje izdali gradbeno dovoljenje.
 
 
Vprašanje poslal: L.K.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas