Gradbeno dovoljenje pri obnovi

Spoštovani! V obstoječo hišo bi dodatno vgradili kletno okno in vrata. Zanima me, ali je potrebno pridobiti projektno dokumentacijo in gradbeno dovoljenej? Hvala za hiter odgovor
Gradbeno dovoljenje pri obnovi
  
Po veljavni zakonodaji, je za poseg v nosilno konstrukcijo (v vašem primeru - zunanjo steno) potreben projekt in pridobitev gradbenega dovoljenja. Tudi če konstrukcija ni nosilna, se je dobro posvetovati s statikom. Statik preveri in z izračuni dokaže, da je poseg mogoč in predpiše na kakšen način se stvar izvede.
 
Nosilne stene imajo svojo statično ter NOSILNO vlogo in funkcijo. Statik mora zadevo pregledati, preračunati  in zagotoviti, da dodatne ojačitve niso potrebne oziroma so potrebne.
 
Predlagamo vam, da se posvetujete z Inpro 22, kjer vam bomo znali povedati kakšni so časovni okvirji in kakšna je investicija v tak projekt.


Inpro 22 projektiranje, inženiring in svetovanje, d.o.o.
Tel: 040 169 112
Parmova 41
1000 Ljubljana
www.inpro-projektiranje.si
info@inpro-projektiranje.si
 

Potre bujete gradbeno dovoljenje? Mogoče samo idejno zasnovo? Bi radi legalizirali svoj objekt?
 
Vprašanje poslal: Rebeka Križanič
Odgovor: Inpro 22
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas