Gradbena jama in PZI

Ali je za izkop gradbene jame manj zahtevnega objekta (stanovanjske hiše) potrebno imeti projekt za izvedbo (PZI) ali zadostuje projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja in gradbeno dovoljenje?
Gradbena jama in PZI
   
Tukaj je Zakon o graditvi objektov zelo jasen:
Projekt za izvedbo je projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja, dopolnjen s podrobnimi načrti, na podlagi katerih se v skladu s pogoji iz gradbenega dovoljenja gradnja lahko izvede.
 
V osnovi zakonodaja predpisuje obvezno uporabo projekta za izvedbo del, saj, če preberete zgornje vrstice iz njih jasno razvidno, da gradnje brez projekta za izvedbo sploh ne smete pričeti.
  
Projekt za izvedbo je tudi osnovni pripomoček nadzornika gradnje in kasnejše vaše vloge za pridobitev uporabnega dovoljenja.
   

 
Vprašanje poslal: MIRAN LUKAČEK
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas