Dovoljenja za obnovo stanovanjske hiše

Na lokaciji kjer imamo hišo, je bila predvidena gradnja garažne hiše (Izola-pri Svetilniku). Ker je bila večina prebivalcev proti projektu, je referendum bil proti, kar je stvari še bolj zapletlo, saj je naša hiša bila predvidena za rušenje. Ker iz projekta ni bilo zaenkrat ničesar, velja stari odlok občine, ki nam lahko izda dovoljenje samo za nujna sanitarna dela. Ker imamo veliko hišo smo si želeli narediti dve stanovanji za dve družini , občina pa nas pri tem omejuje. Ker smo mlada družina s taščo in hiše ne moremo zaradi tega niti prodati se obračam na vas za nasvet kaj storiti v takem primeru, saj imamo kot mlada družina veliko ugodnosti pri najemu kreditov za take namene. Ker se ta projekt vleče že skoraj deset let in s tem tudi izdaja dovoljenj, me zanima ali lahko sploh to počnejo, ker menim da je edini problem ta, da se občina izogiba stroškom, ki bi z izdajo teh dovoljenj nastali v primeru sprejetja novega odloka v zvezi s tem projektom. Za odgovor se vam vnaprej zahvaljujem. Lep pozdrav.
  
Primer nam je okvirno poznan. Upravna enota in Občina lahko krasno spoštujeta predpise, za nazaj tako rekoč. Ni videti, da bi občina ravnala protipravno, zato jo za škodo, ki vam evidentno nastaja, ne morete tožiti.
 
Ne preostane nam drugega kot nasvet za obisk pri lokalnem odvetniku, ki lahko začne z vlogami in upravnimi postopki, da dosežete vsaj neko, čeprav negativno, odločbo. S tem imate možnost za pritožbo in pritisk na upravne organe. Ne vemo pa, kaj bi to v praksi prineslo dobrega za vas.
  
 
Vprašanje poslal: Petra Krušvar Šarkanj
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas