Dokumentacija za prizidek

Z ženo nameravava hoši njenih staršev dozidati prizidek, ki bi bil velik ca. 5x4m in visok manj kot je visoka sedanja hiša. Zanima me katero dokumentacijo je potrebno pridobiti, da bi se tak prizidek lahko zgradil. Kakšni so približni stroški in kako dolgo je treba čakati na dokumentacijo.
  
Na kar nekaj podobnih vprašanj smo že odgovorili, vendar bomo tudi tukaj zapisali dikcijo iz samega Zakona o graditvi objektov:
gradbeno dovoljenje je odločba, s katero pristojni upravni organ po ugotovitvi, da je nameravana gradnja v skladu z izvedbenim prostorskim aktom, da bo zgrajeni ali rekonstruirani objekt izpolnjeval bistvene zahteve in da z nameravano gradnjo ne bodo prizadete pravice tretjih in javna korist, dovoli takšno gradnjo in s katero predpiše konkretne pogoje, ki jih je treba pri gradnji upoštevati
 
Stroški so odvisni od vaše izbire projektanta (v Ljubljani dražje kot npr. v Mariboru), doba za pridobitev dovoljenja pa je povsod nekje med 6 - 12 mesecev.
 
 
Vprašanje poslal: PRIZIDEK K HIŠI
Odgovor: Domen
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas