Delna gradnja v lastni reziji

Smo podjetje z osnovno dejavnostjo "vrtnarska proizvodnja". Pripravljamo se na gradnjo centra za prodajo. Nekatere dela - faze granje - bi želeli opraviti sami.  Npr. izdelavo temeljev, podporne zidice, odvodnjavanje s cevmi, rezervoar za vodo. Ali je to zakonsko dopustno in pod kaksnimi pogoji. Hvala
Delna gradnja v lastni reziji
  
Pri vprašanju navajate, da boste gradili center za prodajo - torej poslovni objekt, za katerega boste potrebovali izdano uporabno dovoljenje na podlagi uspešno opravljenega tehničnega pregleda.  Pri tehničnem pregledu strokovnjaki posameznih strok (ki jih določi upravna enota) pregledajo med drugim tudi dokumentacijo o izvedbi.

Ker nekatera dela lahko izvedete sami - še posebej pa tista, ki nimajo nič opravka s stabilnostjo samega objekta - izvedbe temeljev objekta vam pa ne priporočam. Vsa dela, ki vplivajo na stabilnost objekta morajo biti dokumentirana z atesti dobaviteljev in izjavami izvajalcev.
 
Smo pa tudi mnenja, da bo določena dela izbrani izvajalec izvedel hitreje in ceneje, vi pa boste v tem času v svojem poslu lahko zaslužili več, kot bi z lastnim delom privarčevali.
  
 
Vprašanje poslal: I.S.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas