Črna gradnja

Kam se je potrebno obrniti, če sosed, ki gradi na črno in to še del objekta na moji parceli, kljub dobljeni pravnomočni odločbi z deli še vedno nadaljuje. Videti je kot da ima podporo pri naši območni inšpekciji. Radi bi poiskali pomoč naprej oz. na višjem nivoju. Kam se lahko obrnem?
Črna gradnja

   
Na voljo vam je kar nekaj možnosti.
 
Lahko izbirate med prijavo na Ministrstvu za okolje in prostor, lahko ponovno opozorite lokalno inšpekcijo na nespoštovanje njihove odločbe, še vedno pa lahko tožite soseda zaradi motenja posesti in kraje lastnine.
  
Predlagamo pa vam, v kolikor se jasno vidi kje je meja in če imate dokazljivo, da sosed gradi na vašem brez vašega soglasja oz. dovoljenja, da v spor vključite tudi policijo, ki mora potem že po uradni dolžnosti preganjati soseda zaradi "kraje" vašega zemljišča.
  

 
Vprašanje poslal: Kristina
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas