Bančna garancija - 4. gradbena faza

Spoštovani! Prodajalec enodružinske hiše, ki bo predana v 4. gradbeni fazi trdi, da nam ni dolžan oz. da ne more izdati banćne garancije za skrite napake oz za odpravo napak, ki jih ni mogoče ugotoviti ob prevzemu. Pravi, da Zakon o varovanju kupcev velja samo za dokončane novogradnje. Ali ima prav? Hvala za odgovor.
Bančna garancija - 4. gradbena faza
  
Da ne more izdati bančne garancije ima prav, saj jo izda le banka za njegov račun! Ima pa tudi prav, ko pravi da Zakon o varstvu kupcev stanovanj in enostanovanjskih stavb (ZVKSES) zanje ne velja.
 
To pa ne pomeni, da vi kot kupec ne morete od njega to zahtevati oz. morate skupaj dogovoriti garancijo za skrite napake v konstrukcijskih elementih.
   
 
Vprašanje poslal: V.C.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas