Adaptacija starejše hiše

Zanima me če je možno hišo, ki je bila uporabljena za nadomestno gradnjo adaptirati in legalizirati tako, da bi imeli dve hiši s svojo hišno številko (novo in staro obnovljeno - ki je bila uporabljena kot objekt za pridobite dokumentacije za nadomestno gradnjo). Hvala in lp!
Adaptacija starejše hiše


Zakonodaja na vaše vprašanje nudi zelo jasen odgovor - ne!

Novo hišo ste zgradili z nižjimi stroški pridobivanja dokumentacije, komunalnega prispevka, ... ravno na podlagi tega, da gradite nadomestni objekt, ki bo v celoti nadomestil starega.
Tudi določba v izdanem gradbenem dovoljenju vam predpisuje, do kdaj morate stari objekt podreti.

Obstaja pa seveda možnost, kako z upoštevanjem zakonskih določil obdržati oba objekta, kar pa tega tukaj ne bomo opisali. Naj omenimo le, da stari objekt potem ne more biti več (uradno) namenjen stanovanjski rabi.

 
Vprašanje poslal: Vinci
Odgovor: GRADIMO.com
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas