Adaptacija ali novogradnja?

Pozdravljeni! Zanima me, kaj se finančno bolj izplača; novogradnja ali adaptacija gospodarskega poslopja. V lasti imam namreč dvoetažno gospodarsko poslopje in zraven parcelo, ki je zazidljiva. Pa še to me zanima: na koga moram nasloviti povpraševanje za okvirni predračun vseh stroškov v zvezi z gradnjo (načrti, dovoljenja, material, izvedba del, itd.)? Za odgovor se vam vnaprej zahvaljujem. Lep pozdrav, Ana.
Adaptacija ali novogradnja?
  
Stroškovnik izvedbe je zelo odvisen od kvalitetne gradnje in ohranjenosti ter ustreznosti obstoječega objekta.
Drugače pa velja, da je pri adaptacisjkih delih poraba normiranega časa za 25% večja od normiranega časa za novogradnjo.
  
Svoje povpraševanje pa lahko naslovite na projektantska podjetja - v naši seznamih projektantov  jih je kar nekaj (še več jih prihaja), kjer vam bo izbrani projektant pripravil vse potrebno za pridobitev gradbenega dovoljenja, pripravil ustrezne projektantske ocene in vam ustrezno svetovali za lažjo odločitev.
 
Lahko pa svoje povpraševanje posredujete na gradbena podjetja na vašem območju, ki vam prav tako lahko s sodelavci pomagajo - pa še ocena stroškov bo malček bolj natančna. Seznam gradbenih podjetij je dosegljiv tukaj.
  
 
 
Vprašanje poslal: ana 25
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas