Zamenjava talne obloge

V splanici imamo po tleh tapison. Sedaj bova z možem po vsej verjetnosti položila po tleh laminat. Nagibava se k temu, da bi ga položila kar čez tapison.
Zanima pa me nekaj. Namreč alergična sem na pršico, kar je tudi glavni razlog da greva v prenovo tal, sicer bi to še odložili za nekaj časa. Zanima pa me ali bomo s tem rešili problem s pršico, če bo laminat pložen čez tapison, ali ne. Glede na to da je pršica nadležna ali bo laminat zadržal prehod pršice.
Hvala za odgovor
Zamenjava talne obloge
 
Z vašo idejo izvedbe bi prihranili na delu in na času, vendar vam iz zdravstvenih razlogov svetujemo odstranitev tapisona. Ker z zamenjavo oz. s preplastitvijo talne obloge ne boste dolgoročno storili kaj velikega, le za nekaj časa boste pršico, ki bo še vedno ostala v tapisonu zaprli ...
 
Vendar tudi laminat lahko zaradi različnih razlogov deluje, zato je bolj primerno, da tapison odstranite, ga odpeljete na deponijo in se tako znebite pršic.
  
Pa še višina končnega tlaka bo malček nižja - lahko pod laminat vstavite izolacijske plošče za lažji, mehkejši korak.
  
 
Vprašanje poslal: Erika irman
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas