Zamenjava strešne lepenke

V kratkem želimo zamenjati kritino na strehi,pa me zanima sledeče: trenutna sestava = strešnik, prečne late 4x5cm, lepenka, deske 2cm, tervol 15cm, pvc, deske2cm, stirpor 2cm, lesene obloge 18mm. Na novo pa bo izdelan zračni most, s paropropustno folijo, pa me zanima ali je smiselno lepenko odstraniti. Hvala za odgovor.

    

Seveda je priporočljiva odstranitev strešne lepenke z desk, kajti njeno funkcijo bo več kot nadomestila paropropustna folija (nekateri posplošeno imenujejo Tyvek).
  

Strešna lepenka je izdelana na osnovi bitumna in kot taka ne prepušča vode - tudi pare ne. Včasih drugega obstojneg materiala kot tega tudi ni bilo na razpolago. Zatorej, če imate namen vgraditi novejšo folijo, le dol z lepenko.

    

 
Vprašanje poslal: Branko
Odgovor: GRADIMO.com
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas