Vgraditev okna

Spoštovani, zaradi prizidka garaže tik ob steni stanovanjske hiše, je ena soba sedaj brez svetlobe. Okno, ki je bilo predhodno vgrajeno nam je sobo zatemnilo. Želel bi v sobi vgraditi novo okno na drugo stran stene, obrnjeno proti sosedu. Ali potrebujem kakšno dovoljenje? Hvala vam za vašo pomoč in lepo pozdravljeni.
Vgraditev okna
  
Najprej se nam poraja vprašanje, po kakšnem postopku je bil zgrajen prizidek za garažo in če je pri tem postopku kakorkoli sodeloval tudi sosed.
Vsaka sprememba zunanjega izgleda objekta (postavitev ter velikost odprtin) in njegovih gabaritov je predmet spremembe projekta in kot tako osnova za spremembo gradbenega dovoljenja ....
 
Torej - če niste okna predvideli poprej, predlagamo pogovor s sosedom in ...
  
 
Vprašanje poslal: M.G.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas