Uveljavitev garancije, če je vmes podjetje propadlo

Pozdravljeni, s stanovanjskem bloku je bila zelo slabo izvedena gradnja balkona pri sosedi, ki živi nad mano. Zaradi tega se mi na steni v dnevni sobi in na stropi spalnice pojavljajo vodni madeži in uničujejo omet. Blok je bil zgrajen 2010 in gradbinec, ter prodajalec sta vmes propadla. Na kakšen način uveljaviti garancijo za skrite napake? Članek na vaši strani (http://www.gradimo.com/odgovori/vprasanja-zakonodaja/10-letna-garancija) lepo opisuje, da za to odgovarja prodajalec. Kdo bi moral v tem primeru sanirati balkon in kriti nastalo škodo? Hvala za pomoč in lep pozdrav, Mitja Nevečny.
Uveljavitev garancije, če je vmes podjetje propadlo
Ste prepričani, da sta v celoti propadla?
 
Če sta še v kakšnem postopku zapiranja imate še kakšno možnost, drugače pa žal ne. Upamo pa tudi, da imate sklenjeno ustrezno zavarovanje za vdor vode - čeprav je odgovornost za pronicanje vode predvsem na zgornjem sosedu.
   
 
Vprašanje poslal: M.N.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...