Travno parkirišče

Pozdravljeni, pri večstanovanjskem objekta želimo notranje parkirišče travnato. Odločili smo se za travnate rešeke. Objekt bo imel tehnični prevzem, zato me zanima, kako je rešen sistem lovilca olj na takem parkirišču? Izvedenih je veliko javnih parkirišč s tem proizvodom ali sistemom mrežnih betonskih tlakovcev, ali je na teh površinah resničmo onemogočeno pronicanje avtomobiljskih izpustov v teren?
Travno parkirišče

 
Pohvalno, vendar je travnato parkirišče primerno le za tista parkirišča z majhno ferkventnostjo prometa.  Torej na kratko - veliko prometa preprečuje nastanek kvalitetne travnate obloge in zato tudi hitreje nastanejo blatne mlakuže ter huda kri uporabnikov.
 
Bolj primerna uporaba travnatih parkirišč je za tista parkirišča, ki imajo status pomožnega, občasnega parkirišča.
 
Seveda pa nastane problem, kot ste ga že opisali, pri pronicanju olj in ostalih avtomobilskih izpustov. Zadeva je rešljiva, vendar z kar nekaj dražjo izvedbo od običajne. Uporaba ustrezne folije pod slojem zemlje, ki izpuste vodi preko drenažnega sloja do lovilca olj, ki pa je zaradi tega lociran nižje kot ponavadi - ta podatek je potrebno upoštevati pri sami izvedbi meteorne kanalizacije in ostalih elementov odvodnjavanja površinskih vod.
  

 
Vprašanje poslal: Mira
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas