Težava z golobi

Spoštovani, živim v pritličju bloka in imam atrij. V tretjem nadstropju nad mano pri sosedu nad okensko škatlo za rolete sedajo golobi in vsa umazanija in iztrebki letijo na moja okna in police, nadzorni odbor bloka pravi, da to niso nujna vzdrževalna dela in moje prošnje o rešitvi ignorirajho. Prosim če mi odgovorite, saj ne vem kaj narediti, saj ima oče pljučnega raka in ni ravno prijetno vdihavati razkrojene iztrebke. Hvala za odgovor
Težava z golobi

   
Pri odpravi vaše težave imate več možnosti.
  
Lahko na vaše stroške namestite na škatlo zaščitne špice iz nerjavečega jekla, kot so prikazane na sliki. Zaradi višine bo strošek pritrjevanja dražji od stroška nakupa, ker boste morli uporabiti dvižno ploščad (uporaba lestve je na takšni višini zelo rizična).
 
Ker takšen strošek ni majhen, je pa posledica ravnanja  zgornjega soseda, vam priporočamo, da pritisnete na vaš nadzorni odbor - lahko tudi z mnenji kakšnega inšpektorja (npr. sanitarnega), da vam sofinancira del stroškov oz. da takšne ovire proti golobom namesti tudi na drugih delih objekta, ki so lahko "počivališče" golobom.
    

 
Vprašanje poslal: Milan
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas