Tesnenje špranj

Pozdravljeni, zanima me, s čim se zatesni špranjo med lesenim oknom in lesenimi vrati. Špranje so se pojavile na celem objekt, povsod kjer je kombinacija vrat in okna.
Širina špranje variera od desetinke pa do sedem desetink milimetra. Špranje bi zatesnili predvsem iz vidika estetike in toplotne izolativnosti. Za vaš nasvet se vam že v naprej zahvaljujem.

Tesnenje špranj


Najboljši način je odstranitev dekorativnih letev na spojih oken in vrat, sledi kitanje razpok z akrilnim kitom ali poliuretansko diletacijsko maso (npr. Sikaflex FC 11 ali TIO kit(Termo)ali PU 15 od TKK Srpenica.
    

Drugi način je odstranitev okrasnih letev, pregled fug, sledi vrtanje v špranjo do polovice globine in počasno vbrizgavanje poliuretanske mase (Purpen ali podobno) vendar je tu potrebno zelo paziti na količino dodanega materiala ker lahko povzročite posledice na profilih. Istočasno preglejte še spoje ometov in okvirjev.
   

Pri odgovoru nam je pomagal g. Srečko Krč - 041/727-101 ali

 
Vprašanje poslal: andrej
Odgovor: GRADIMO.com
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas