Stroški vzdrževanja ograj atrijev

Upravnik bloka trdi, da so ograje atrijev skupni deli bloka, kar pomeni da spadajo v ovoj stavbe, kot fasada in zunanji deli balkonov, in se stroški vzdrževanja teh ograj krijejo iz RS. Etažni lastniki brez atrijev smo mnenja, da so ograje atrijev v izključni domeni lastnikov stanovanj z atriji in so jih dolžni vzdrževati na svoje stroške. Ograja vsakega atrija je v izključni zvezi s pripadajočim stanovanjem in nima nikakršne povezave z ostalim delom stavbe, kot npr. balkon, ki se nahaja nad ali pod ali oboje pri slehernem stanovanju oziroma je vgrajen v stavbo. V SZ ograje atrijev niso navedene kot skupni posamezni deli ali naprave. Ali je naše mnenje pravilno? Hvala za odgovor!
Stroški vzdrževanja ograj atrijev

Tudi v uredništvu smo takšnega mnenja, da za ograjo atrija skrbi tisti, ki ta atrij uporablja.
Če ga uporabljate vsi stanovalci za npr. otroško igrišče, družabni kotiček, potem bi bilo smiselno, da je ograja vzdrževana s strani vseh.

Smo pa za odgovor povprašali pri nekaterih upravnikih - ko prejmemo njihove odgovore, jih bomo objavili spodaj.

 

 
Vprašanje poslal: F.Š.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti