Sanacija vlage z notranje strani v kleti med tlemi in zunanjo steno.

Pozdravljeni! Stanovanje je 1,5 m v zemlji, polkletno in ima montirano napravo, ki preprečuje dvig kapilarne vlage.Na stiku med tlemi in zunanjo steno stanovanja je na določenih mestih vlaga v višini 5 do 1o cm in je na teh mestih bila vidna že, ko ni bil ta prostor spremenjen v stanovanje. Zanima me kako se da to z notranje strani sanirati na najbolj nemoten napin in kolikšni bi bili stroški. Hvala za odgovor. lp
Sanacija vlage z notranje strani v kleti med tlemi in zunanjo steno.
  
Za odgovor na vaše vprašanje smo se obrnili na podjetje Koster:
 
1. kapilarni dvig vode?

V kolikor je težava zgolj kapilare, potem predlagamo to zunanjo steno sanirati iz notranje strani na sledeči način:
  • 10-15 cm nad ploščo se zvrtajo stene fi14, v razmaku 10 cm, 5 cm manj globoko kolikor je širina zidu.

V kolikor je stena polna (ni votlakov ali praznega prostora v sami steni), izvedemo bariero s Köster Crisin kremo in luknje-odprtine za seboj takoj zapremo s Köster KB fix 5 (hitro vezna montažno malto).
https://www.koster.si/si_si/prodid-95-2408/3.081-crisin+76+krema.html
https://www.koster.si/si_si/prodid-95-1892/c+515+015-kb-fix+5.html
https://www.koster.si/si_si/prodid-95-1849/3.02-nb+1+sivi.html


Preprečitev kapilare je takojšna in trajna. Po 48 urah na mestu injiciranja v širini pasu 40-50 cm izvedemo še tesnilni sistem Köster NB 1. Finalni premazi so potem poljubni, predlagamo pa, da so le te paro propustni (kot je to Köster MF1 ali Köster Silikonska barva) - glejte sliko.

V kolikor imamo votlo steno, postopek izvedemo povsem enako, le da namesto Crisin kreme uporabimo Köster Crisin Concentrat, kateri deluje na sistem prostega pada in mu moramo omogočiti, da le ta pred zapiranjem lukenj vsaj 2 dni samostojno deluje.


2. vlaga zaradi delovnega stika med konstrukcijskima elementoma?

V primeru, da pa imamo nerešen zgolj delovni stik (plošče in stene), potem pa priporočam za reševanje le tega Injektiranje stika s Köster 2IN1 in nato naknadno finalno tesnjenje s Köster NB 1.

Upamo, da smo na hitro pomagali. Je pa potreben ogled in seveda natančna ocena poškodb ter ocena stroška - za kar boste morali pridobiti ponudbe izvajalcev.  V kolikor želite, vam pooblaščenega izvajalca lahko pošljemo tudi mi.


Pri odgovoru nam je pomagalo podjetje

 

 
Vprašanje poslal: B.K.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti