Razpis in nadzor pri izdelavi fasade

V bloku z 120 enotami smo se odločili za izdelavo nove fasade. Glede na to da bomo uveljavljali subvencije od EU, nas zanima: Dali raspis mora biti javen in zagotovljen pooblaščen nadzor pri izdelavi. Prosim če je možno odgovoriti do četrtka ker imamo sestanek z upravnikom in potencionalnim izvajalcem. Lp.
Razpis in nadzor pri izdelavi fasade
  
Javni razpis v vaše primeru ni potreben, lahko ga pa izvedete (tukaj je odločitev vaša). Priporočamo pa, da vsaj izvedete povabilo min. trem ponudnikom ali več, za lažje odločanje pa predhodno pripravite podroben popis del, ki bo zajel vsa predvidena dela in boste lahko dali prejte ponudbe na skupen imenovalec.
Na tem mestu bi vam tudi predlagali, da v kolikor vam upravnik predloži tri ponudbe v odločitev sami poiščete še kakšno ponudbo (z "bianco" popisom del s količinami povprašajte izvajalce fasad, če vam dostavijo ponudbo) - s tem zmanjšate možnost dogovora o ceni med upravnikom in potencialnim izvajalcem.
Ponudnike, izvajalce fasad na objektih najdete na naših straneh oz. tukaj.
 
Kar se pa tiče nadzornika za izvedbo fasade - ni nujen je pa PRIPOROČLJIV, kajti s svojo strokovnostjo bo nadzoroval pravilno delo izvajalca in s tem tudi poskrbel za ustrezno kvaliteto izvedenih del.
 
 
Vprašanje poslal: S.S.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ