Protipotresna gradnja

Ali je stolpnica na Taboru ul. Moša Piade 45 grajena protipotresno? Gradnja je iz leta 1962 Prosim za odgovor.
Protipotresna gradnja
  
Takole na daljavo je brez papirjev, strokvnega pregleda (izvaja ga ZAG) skoraj nemogoče opredeliti kakovost gradnje vašega objekta.
 
Je pa zelo velika verjetnost, da je vaš objekt zgrajen po standardih, ki so bili v veljavi do uničujočega potresa v Skopju v sedemdesetih letih. Ta potres oz. njegove posledice so botrovale sprejetju jugoslovanskih standardov protipotresne gradnje - kar je Jugoslavija storila kot ena izmed prvih držav na svetu.
  
Kot smo zapisali - če želite podrobne informacije in preizkuse, se obrnite na Zavod za gradbeništvo Ljubljana (ZAG.si), kjer vam bodo objekt strokovno pregledali, odvzeli vzorce in podali strokovno mnenje.
  
 
Vprašanje poslal: J. Kukovec
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ