Prenova strehe

Zdravo!   Menjal bi streho v lastni režiji -  pomagali bi pa mi sodelavci, prijatelji in sorodnik, potrebujem kakšna dovoljenja? Strehi ne bom spreminjal oblike.
Prenova strehe
 
Za vzdrževalna (pravilneje investicijsko vzdrževalna) dela - to zamenjava strehe brez spreminjanja oblike, dodajanja oken ali frčad tudi je - ni potrebno pridobivati gradbenega dovoljenja.
 
Kar se pa tiče sosedske pomoči - uradna razlaga je takšna:

Sosedska pomoč sodi med izjeme in ni delo na črno. Sosed sosedu lahko pomaga pri vseh opravilih, razen če ima eden od njiju registrirano pridobitno dejavnost.  Tudi pomoč med takšnima dvema sosedama je mogoča, vendar brez plačila, in če delo ni vezano na dejavnost, ki jo ima sosed registrirano kot pridobitno dejavnost ter se delo ne opravlja na nepremičninah in premičninah, ki se uporabljajo za opravljanje dejavnosti. 
dc 02 c4
(www.vlada.si)
 
Vprašanje poslal: B.D.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje