Postavitev ograje

Pozdravljeni! Na dvorišču bi radi postavili ograjo (cca 1,80 m visoko), ki bi razmejevala naše in sosedovo parcelo. Sosedje živijo v pritilčju, zato bi jim z ograjo zastrli okenski pogled na naše dvorišče, me pa zanima ali je to kakorkoli zakonsko omejeno. Ograja bi bila od okna oddaljena približno 5 metrov. Hvala in lep pozdrav!
Postavitev ograje
  
O gradnji, postavitvi ograj imamo na portalu objavljen prispevek - izsek iz zakonodaje, ki je dosegljiv preko spodnje povezave.
 

Gradnja ograje

Gradnja ograje Zakon o graditvi objektov v 8.členu razdeljuje objekte na zahtevne, manj zahtevne in enostavne.
     Podrobneje specificira te objekte podzakonski akt po katerem so ograje uvrščene med enostavne pomožne objekte za lastne potrebe. Enostavni objekti pa so tudi edini objekti, ki se lahko gradijo brez gradbenega ... več
 
Vprašanje poslal: A.M.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas