Podpis pogodbe za izdelavo fasade v večstanovanjskem objektu

Pozdravljeni, v večstanovanjskem objektu smo v zaključni fazi fasade. Pred pričetkom del smo etažni lastniki s 100% glasovanjem potrdili, da se strinjamo, da se gre v izdelavo fasade, po potrjeni ponudbi. Pogodbo z izbranim izvajalcem pa nismo podpisali etažni lastniki (npr. 50%), temveč predsednik gradbenega oz. nadzornega odbora. Je to pravilno, da ena oseba podpiše pogodbo z izvajalcem v imenu vseh lastnikov? Sploh pa ne vem, kako so našli to osebo, kdaj je bila imenovana za predsednika, saj smo bili vsi člani nadzornega in gradbenega odbora enakovredni in iz nobenega dokumenta ni razvidno, da bi imenovali predsednika (sama sem ves čas aktivna pri vseh zadevah). Pogodbe kot etažna lastnica sploh nisem videla, kaj šele podpisala.... Hvala za hiter odg. Lp
Podpis pogodbe za izdelavo fasade v večstanovanjskem objektu
   
Pogodba je največkrat sklenjena med izvajalcem in lastniki, ki jih predstavlja bodisi upravnik, bodisi predstavnik lastnikov.
  
Kako se je pa oseba imenovala za predstavnika lastnikov, pa boste morali razrešiti lastniki stanovanj med seboj. Z naše strani se ob branju vašega zapisa poraja še kar nekaj takšnih vprašanj, ki bi morale zelo skrbeti izvajalca (usklajevanje, obračun, plačila, ...).
 
Vprašanje poslal: N.L.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...