Plačilo vzdrževanja stanovanjskega bloka

Avgusta 2004 sem prodala lastniško stanovanje podjetju, ki se ukvarja z nepremičninami. Da sem stanovanje lahko prodala, sem morala pridobiti potrdilo,da sem poravnala vse obveznosti do upravitelja. Tisti, ki so stanovanje odkupili, so ga medtem že prodali novemu kupcu. Pred nekaj dnevi pa sem dobila položnico, da dolgujem 10.000 SIT za popravilo podesta pred vhodom, za mesec september. Ko sem poklicala upravitelja, sem dobila odgovor, da sem dolžna to poravnat, ker sem za delo dala soglasje. Na vprašanje ali bi morala tudi za popravilo strehe,če bi podpisala, plačevati dve leti obroke, kljub temu, da je ne bom koristila, so mi odgovorili, da ne. Sprašujem se ali potrdila o poravnanih obveznostih nič ne veljajo in zakaj se nekatera vzdrževanja prenesejo na novega lastnika, druga pa ne. Kaj lahko storim v tem primeru oz. kako je to po zakonu določeno? Hvala
 
Svetujemo vam, da upravniku ne plačate ničesar, saj ste Avgusta pridobili potrdilo o poravnanih vseh obveznostih - dela pa so se izvajala v mesecu septembru.
 
V kolikor vam bodo še naprej "težili" s plačilom, se obrnite na najbližjega odvetnika in preko njega zahtevajte umik zahtevka za plačilo.
 
 
Vprašanje poslal: Vida
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas