Obnova tal - plošče v starejši hiši

Zanima me kako bi obnovili tla oziroma naredili ploščo v stari hiši, v stanovanju v 1. nadstropju, ker le ta sedaj stoji na lesenih gredah.
Obnova tal - plošče v starejši hiši
 
Možnosti imate kar nekaj - tukaj vam bomo opisali dve najbolj pogosti.
 
Najhitreje boste tla obnovili tako (in pri tem nič oz. min. posegali v spodnje prostore) tako, da z zgornje strani odprete tlak, počistite vsebino - t.j. eventuelna nasutja, pregledate in očistite grede - če so potrebne zamenjave, to lahko storite sedaj, drugače vam svetujemo le protiinsekticidni premaz.
Potem prostor med gredami zapolnite z izolacijskim materialom (stiropor, volna, ...) ter preko gred napnete paropropustno folijo, položite močnejše deske (npr. OSB plošče, ...) jih pritrdite na grede in preko njih (seveda ob primernih postopkih) lahko položite skoraj vse tipe podov.
Prednost te rešitve je v hitri izvedbi, suhem postopku, slabost pa je v tem, da je plošča še "vedno" lesena.
 
Drug postopek na hitro imenujemo "mokri" postopek, ki pa se največkrat uporablja tam, kjer se izdeluje sanacija obeh etaž - spodnje in zgornje.
Strop se "odpre", počisti se vsebina, izvede se pravilna odstranitev lesenih gred, izdela se ustrezna ležišča in sidrišča plošče, ter se izdela AB plošča - velika slabost tega je velik vnos vode v objekt ter min. 20 dnevno podpiranje plošče s spodnje strani.
  
Glede na potrebe, se investitorji največkrat odločajo za zgoraj opisani "suhi" postopek, ki se lahko izvede v doglednem času parih dni in kot smo že omenili, ne posega bistveno v življenje spodnjih prostorov.
  
 
Vprašanje poslal: Ljiljana
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad