Obnova stare hiše

Pozdravljeni!
Kupili smo staro hišo v Polhograjskih dolomitih, torej je v območju zavrovanem pod spomeniškim varstvom, vendar samo kot vaško jedro ne hiša!
Zanima me pa, ker nameravamo to hišo adaptirati zunanje samo okna streha in fasada, kako je z papirji -  kje naj začnemo in ali potrebujemo gradbeno dovoljenje? lp
Obnova stare hiše
  
V kolikor ne boste spreminjali gabarotiv, velikosti in položaja oken, strešnih naklonov, frčad, strešnih oken, ...  je opisana adaptacija tretirana kot vzdrževalna dela.
  
Priporočamo pa vam, da se pred pričetkom posega obrnete na lokalno spomeniško varstvo in zaprosite za mnenje oz. smernice, da boste že vnaprej vedeli kaj lahko in predvsem, česar ne smete narediti.
  
 
Vprašanje poslal: J.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...