Obnova lesenega vikenda

Zanima me, kako bi lahko obnovili 70 let star lesen vikend, ki je že popolnoma dotrajan. Sicer še stoji, vendar bi bila najcenejša rušitev in izgradnjo novega v okviru istih gabaritov. Glede na to, da leži na področju, kjer ni dovoljena nobena gradnja in gradbenega dovoljenja ne bomo dobili, tudi za rekonstrukcijo ne, me zanima, kako se lotiti obnove, saj bi bilo potrebno zamenjati vse lesene dele, zunanje in notranje stene, ostrešje, streho, okna, vrata, inštalacije. Zanj nimamo gradbeneg dovoljenja, niti nobenih načrtov, ima pa uporabno dovoljenje, ker gre za objekt zgrajen pred 1etom 1968. Torej, kako se lahko obnavljajo taki objekti?
Obnova lesenega vikenda
   
V kolikor ima uporabno dovoljenje je legalni objekt. 
Od tu naprej so potem možna investicijsko vzdrževalna dela, ki pa ne smejo spreminjati namembnost objekta - 3člen Gradbenega zakona:
41.   vzdrževanje objekta so dela, namenjena ohranjanju uporabnosti in vrednosti objekta ter izboljšave, ki upoštevajo napredek tehnike, zamenjava posameznih dotrajanih konstrukcijskih in drugih elementov ter inštalacijski preboji;
   
 
Vprašanje poslal: M. Š.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!