Obnova fasade

Na stanovanjski hiši bi želel izvesti termoizolacijsko obnovo z izdelavo nove fasade. Objekt je bil zgrajen leta 1963 in se nahaja v mestni občini Ljubljana. Zanima me ali za takšno obnovo potrebujem kakršnokoli dovoljenje oziroma priglasitev del.
Obnova fasade
Obnova fasade na objektu spada med investicijska vzdrževalna dela, zato za takšna ne potrebujete dovoljenj oz. priglasitev del.
 
Potrebovali jih boste, v kolikor bi spreminjali okenske odprtine, zastekljevali balkone, ... skratka spreminjali zunanji izgled objekta v konstrukcijskem smislu.
Navedli ste, da objekt stoji v Ljubljani - v kolikor boste z deli posegali na mestno zemljišče (npr. oder na pločniku) morate zaprositi na občini za dovoljenje in plačati stroške najema mestnega zemljišča.
  
 
Vprašanje poslal: T.L.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas