Obnova dimnika na stari hiši

Želeli bi obnoviti dimnik na stari hiši, na zunanji steni (dimnik se že leta ne uporablja), uporabljal bi se za ogrevanje ene sobe-peč na olje. Kaj in kakšno obnovo svetujete?


Kot navajate v vprašanju, stoji dimnik na zunanji steni (predvidevamo da na notranji strani) in ga boste uporabljali za eno peč na olje.

Najlažja izvedba je izdelava Schiedel dimnika s tuljavo premera 16 cm in vsemi potrebnimi fazonskimi kosi, ki jih dobite že v samem paketu t.j. čistilna vratca, priklop, kapa, ...
Po izvedbi dimnika in priklopov le tega lahko preprosto obdelate s slikopleskarskimi posegi.

V kolikor pa stoji ta vaš dimnik na zunanji strani, pa je postopek zamenjave enak, spremeni se le v zunanji oblogi domnika - bolje je dodati nekaj cm toplotne izolacije in izdelati oblogo, ki vam je všeč. Ker ima vsak človek svoj okus (in prav je tako), si boste izbrali svoj stil - jaz (urednik) bi npr. izdelal zunanjo oblogo dimnika v stilu ameriške prerijske hišice - obloga iz kamna, le z uporabo slovenskega rezanega kamna.

 
Vprašanje poslal: Petra
Odgovor: GRADIMO.com
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas