Obnova balkonov na več stanovajnski hiši

Pozdravljeni!     Naredili smo prenovo stebrov balkonov in popravilo preparelega čela balkona ki je že odpadal in je bilo nevarno za stanovalce in tudi mimoidoče.   Ker smo večinski lastniki smo se dogovorili da stroške krijemo sami.   Sedaj pa upravljalec  od nas zahteva da plačamo večje stroške ker smo večinski lastniki.  V stavbi imamo še tri neprofitna stanovanja in naj bi plačali mi več. Dogovor je bil pa z upravljalcem da plačamo vsak svoje in stroške črpamo iz rezervnega sklada. Nujno rabim odgovor zato vas naprošam če mi lahko odgovorite. Lep pozdrav
Obnova balkonov na več stanovajnski hiši
  
Zanimivo vprašanje, ki pa se po našem mnenju lahko zelo hitro odgovori:
- imate vnaprejšnji dogovor o financiranju obnove balkonov kje zapisan in podpisan od večine lastnikov (samostojen dogovor, del zapisnika sestanka, ...)?
 
V tem primeru bo rešitev lahka, v nasprotnem pa malo težja - z veliko mero strpnosti in dogovarjanja.
 
Se nam pa ob tem zastavlja vprašanje kdo je lastnik neprofitnih stanovanj (če prav razumemo srž vprašanja), saj bi moral tudi on sodelovati pri stroških vzdrževalnih del na objektu.
 
 
 
Vprašanje poslal: V.J.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...