Obnova balkona in balkonskih lož

V večstanovanjski stavbi, ki je stara 100 let je nujno potrebna obnova dvoriščne fasade, balkonskih lož ter enega balkona. Za balkonske lože in balkon je predvidena rušitev ter ponovna izgradnja zaradi preperelosti kovinskih nosilcev in betona. vendar lože in balkon pripadajo samo nekaterim posameznim stanovanjskim enotam. Tri stanovanja od osmih pa balkonov nimajo. Zanima me, ce stroške obnove lož in balkonov nosijo vsi etažni lastiki ali samo tisti, ki le-te imajo in uporabljajo.

 
Kot ste že sami v vprašanju postavili pravilen odgovor, nosijo stroške obnove balkonov in lož tisti, ki jih tudi dejansko uporabljajo.

Obnova fasade je sicer skupen projekt vseh stanovalcev, vendar pa ni smiselno v to obnovo vpletati tudi stroške balkonov in lož, ki niso opredeljeni kot skupni prostori in tako nanje dostopajo le nekateri stanovalci.

  

 
Vprašanje poslal:
Odgovor: GRADIMO.com
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...