Notranje ogrevanje hiše

Mene pa zanima,kolikšna naj bi bila povprečna temperatura v stanovanjski hiši?? Pri meni je 20.5 stopinj in nekateri pravijo, da se mi ravno zaradi tega pojavlja plesen, ker je objekt premalo ogrevam. Hiša je novo gradnja in je stara 10let. Res je, da je ne zračim veliko z okni ampak samo med prostori, imam pa v kuhinji tudi kamin katerega ob večerih zakurim in nato odprem vsa vrata, da mi ogreje tudi ostale prostore. Torej zanimam me, če je za pojav plesni v vseh prostorih res vzrok preslabo ogrevanje?? Hvala.
Notranje ogrevanje hiše
   
Kot smo že zapisali v nekaj prispevkih na naših spletnih straneh, je najučinkovitejši sanacijski ukrep popolna odstranitev vira nastanka plesni. Da bi trajno preprečili ponovni napad plesni, je treba sprva natančno ugotoviti vzrok njihovega razvoja. Praviloma se plesni razvijejo zaradi prevelike vlage, zato je treba odstraniti njen vir. Povečana količina vlage v prostoru je denimo lahko posledica poškodovane strehe ali oken in vrat, ki slabo tesnijo. Slaba izolacija temeljev prav tako pogosto povzroči nabiranje vlage v kletnih prostorih. Ko odkrijemo poškodovana mesta, lahko hitro odpravimo razloge za razvoj plesni.  
 
Vi navajate, da je vaša novogradnja stara 10 let (?) in da jo premalo ogrevate. Pa vendar mislimo, da to ni glavni vzrok za nastajanje plesni, vsekakor pa pripomore k lažjemu nastanku. Kot smo že omenili - najprej je potrebno ugotoviti zakaj prihaja do prekomerne vlage v prostoru, to odstraniti in prostor presušiti - tudi s pomočjo ogrevanja, še bolje pa je z uporabo mehanskih sušilcev zraka.
   
 
Vprašanje poslal: Tomaž
Odgovor: domen
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas