Nadomestitev žive meje z žičnato ograjo

Na meji z nemogočim sosedom že več kot 30 let raste živa meja višine cca. 1,3 m. Zanima me ali je to živo mejo brez soglasja soseda, glede na to, da je bil sporazum dosežen že takrat, ko se je zasadila živa meja, nadomestiti z žičnato ograjo 1.2 metra višine kot to določa PUP?
Nadomestitev žive meje z žičnato ograjo
 
Če že sedaj veste, da je sosed nemogoč, potem lahko z gotovostjo pričakujete težave ob vsakem vašem posegu.
 
Lahko pa izvedete manjši trik. Sosedu poveste, da boste kupili psa in da mu želite preprečiti vstop na sosedovo zemljišče tako, da želite postaviti žičnato ograjo, ki bo nižja od žive meje.
 
V večini primerov se bo sosed strinjal - vi na zunanjo stran (vendar na svoji strani zemljišča) žive meje (čim bolj v njej) postavite žičnato ograjo in potem čez leto in pol živo mejo počasi odstranite.
 
 
Vprašanje poslal: Matevž
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje