Menjava oken za balkonska vrata

Pozdravljeni, na starejši hiši, ki je bila adaptirana leta 2003 (vključno z menjavo dotrajanih lesenih oken za PVC okna), bi naknadno 1 okno menjali za balkonska vrata. Širina in višina obstoječe odprtine se ne spremeni. Edina razlika je, da bi zid pod oknom odstranili in vstavili balkonska vrata. Nad celotnim prostorom je betonski venec, ne posegamo pa niti v temelje hiše (ki so v tem primeru precej nad tlemi). Se pa zaradi tega posega spremeni izgled objekta, tako da bi namesto 3 enako velikih oken na cestni strani, prvo "postalo" vrata. Ob prejšnjem posegu smo zaradi več različnih del na objektu pridobili gradbeno dovoljenje, ki je zajemalo tudi menjavo oken. Katero dokumentacijo bi pa morali pridobiti sedaj? Ali bi bila lokacijska informacija dovolj? Hvala.
Menjava oken za balkonska vrata
  
Sprememba zunanjega izgleda objekta je po ZGO-1 sprememba, ki zahteva spremembo gradbenega dovoljenja.
 
Za vzdrževalna dela na objektu ni potrebno pridobivati gradbenega dovoljenja, medtem ko za vse ostale zakon to predpisuje.
  
 
Vprašanje poslal: -
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!