Leseni pod

Zivjo. Sedaj imam v stanovanju leseni pod ki ga morem obnoviti ker skripa. Jaz sem mislil dati na ta pod 5cm stirodura na ta stirodur pa se 5 cm estriha ker tudi rabim visino 10cm. Zanima me pa ce bi to leseni pod zdrzal ce je to kaksna teza. Hvala, lp
Leseni pod
   
Vaše vprašanje ne zahteva hitri odgovor ....
 
Najprej je potrebno preveriti sestavo, lokacijo (npr. pritličje ali mansarda) in starost obstoječega lesenega poda/stropa in oceniti možne scenarije obnove. Že vnaprej vam pa lahko zatrdimo, da vaša verzija izvedbe ni najboljša - že iz vidika dodajanja dodatne teže na obstoječ lesen pod. Za izračun teže:  1m3 estriha(!) je okroglih 2.200 kg - armiran beton je težak 2.400-2.500 kg/m3.
 
Nasvet: poglejte po naših seznamih ponudnikov in se povežite z izvajalcem, ki vam bo strokovno svetoval na osnovi ogleda objekta.
   
 
Vprašanje poslal: D.K.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas