Ladisjki pod na fasadi

LP,
na naši hiši stari 40 let imamo na fasadi tik pod streho nameščen ladijski pod.  Ker mi je to vizualno všeč, bi ga radi namestili tudi na ostali del fasade - eno stran.
Kako to izvesti in ali se zdi smiselno.
 
Hvala za odgovor. Neva

Ladisjki pod na fasadi
  
Le zakaj ne bi bilo smiselno?
Ladijski pod je lahko zaključni "sloj" lesene fasade. Izvedba je torej enaka kot za izvedbo lesene fasade na kateremkoli objektu.
 
Potrebujete ravno podkonstrukcijo, vmesni prostor zapolnite z izolacijo, prevlečete s paropropustno folijo, izdelate zračni most in zaključite z ladisjkim podom  (vir spodnje slike B-klik d.o.o.  www.b-klik.si). Pri tem pa nikakor ne pozabite na ustzrezno nego lesa.

  prerez od zgoraj

 

 

  
Vse to lahko z malo spretnosti naredite sami, priporočamo pa, da izberete strokovno usposobljenega izvajalca, ki vam bo pomagal pridobiti tudi morebitna nepovratna sredstva za sanacijo toplotnega ovoja stavbe.
  

 
Vprašanje poslal: N.K.
Odgovor: Domen
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje