Kitanje oz. lepljenje granita

Zanima me, kako se zakita odprtino-špranjo v granitni plošči. Se pravi, imam granit, na katerem je kakšen cm globoka in 3 cm široka špranja. Želim nekako zalepiti/zakitati. Rad bi čim bolj ujel barvo, a je bolj pomembno to, da je špranja zapolnjena.rnZanima me, s kakšnim materialom se to lahko naredi. Lep pozdrav
Kitanje oz. lepljenje granita
 
Rešitev je preprosta, a zahteva malce spretnosti.
 
Poslikajte svoj granit - najbolje okoli špranje in se s sliko odpravite k najbližjemu kamnoseku ter pri njem poskušajte najti podoben košček granita med njegovim odpadom (odpadnimi kosi). Največkrat boste tisti košček dobil zastonj.
 
Doma potrebujete brusilko, košček kar se da natančno obdelajte da se bo prilagajal špranji in ga na koncu vstavite z lepilom. Morebitne špranje pa prekrijete s fugirno maso v čimbolj enakem tonu.
  
 
Vprašanje poslal: Brane
Odgovor: Domen
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas