Hrup toplotne črpalke (zaščita)

Novozgrajena sosedova hiša hiša je 3,5 m od moje hiše. Takrat ko smo podpisali, da dovolimo gradno, nam novi sosed ni povedal, da bo točno na tej strani toplotna črpalka (za 200 m2). Sedaj pa se je zgodilo v smislu"dobrota je sirota". Toplotno črpalko je postavil točno vizavi naše spalnice. Črpalka je zelo glasna in "brni" kot ventilator non stop, zato nas ta frekvenca zelo moti pri spanju. Kaj lahko storimo? Ali lahko prosimo soseda, da jo postavi na konec te 17 m stene njegove hiše, da ne bo moteča za nas? Ali se lahko mi kako zaščitimo - dodatna zunanja izolacija proti hrupu cele stene hiše na strani spalnice -ali bi to pomagalo pri 25 let stari montažni hiši?
Hrup toplotne črpalke (zaščita)
  
Hrup ... vedno pereč problem.
 
Pogovorite se s sosedom, povejte mu vaše težave, motnje, ...  V kolikor bo razumel, bo prestavil toplotno črpalko na drugi konec stavbe, v nasprotnem primeru lahko še vedno prekličete dovolilo (odvisno kaj ste takrat dovolili - kajti največkrat toplotne črpalke oz. njenega mesta ni vrisanega v projektih za pridobitev gradbenega dovoljenja (PGD), tako da malo maneverskega prostora že imate).
Bo pa v primeru zaostritve potrebna pomoč odvetnikov in sodišča ...
  
PS.: strošek vsake dodatne zaščite proti hrupu (zamenjava oken, dodatna protihrupna izolacija, ..) "obesite" sosedu, saj je "on" povzročitelj motenj ...


ZVOČNA ZAŠČITA JE ODVISNA OD NAČINA GRADNJE

Zvočna zaščita je odvisna od načina gradnjePredvsem stavbno pohištvo je šibka točka zaščite pred zunanjimi viri hrupa 
     Hrup je najučinkoviteje odpravljati pri izvoru, a vendar mnogokrat tega v kratkem času ne moremo storiti. Najti je treba drugo pot, kako se v stanovanju ali hiši čim bolje zavarovati pred hrupom, ki lahko prihaja iz .

 
Vprašanje poslal: LI TU
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!