Betonska škarpa

Pozdravljeni! Okrog vrta imamo nizko betonsko škarpo s kovinskimi stebrički za mrežo. Sedaj je cementna malta popolnoma razpokala in odpada. Prosim za nasvet, kako in s čim naj popravimo škarpo, da bo fini omet bolj obstojen in da bo lepa tudi na izgled. Ker bi se dela lotili med prvomajskimi prazniki, prosim za hitro pomoč. Lep pozdrav!
   
Rešitev je dokaj preprosta, a tudi obstojna.
 
Najprej boste morali odstraniti ves poškodovan beton (očistiti razpoke), obstoječi beton premazati z emulzijo, ki vam bo pomagala pri boljše oprijemu med nanosi materialov.
 
Nato boste ves beton "oblekli" v armirani sloj lepila s PVC armirano mrežico - kot nosilni sloj fasade, katerega potem lahko tudi lepotno obdelate z različnimi materiali ali pustite v naravni sivi barvi.
  
 
Vprašanje poslal: Majda
Odgovor: domen jan 2009
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad