Armiran betonski nosilec

Imam eno težavo, dnevno sobo, jedilnico in kuhinjo bom imel v enem prostoru in sicer 7m X 8.5m. Med jedilnico in dnevnim prostorom bo na sredini steber. In zdaj me zanima, če bi se v tem razponu 7m dal narediti armiran betonski nosilec, na katerega bi se potem lahko naslonili stropni nosilci. Če je to dobra rešitev bi vas prosil če mi malo opišete kako bi se to dalo izvesti (dimenzije, armatura...). Hvala
Armiran betonski nosilec
 
Žal vam pri vaši težavi na osnovi vašega zapisa ne moremo kaj veliko pomagati.
V opisu niste navedli za kakšen objekz gre, koliko je etaž še nad vašim stropom oz. kaj naj bi ta nosilec prenašal, ... in še mnogo dejavnikov, ki vplivajo na samo obtežbo in prenos le te na temelje.
 
Naš nasvet je lahko le, da kontaktirate kakšnega statika (nekaj jih je dosegljivih tukaj) in ga povabite na obvezen ogled objekta in izdelavo strokovnega poročila z izračuni, iz katerih boste potem lahko razbrali kakšno konstrukcijo (tudi tip betona in velikost ter potrebno armaturo) potrebujete.
 
Nikakor pa vam ne priporočamo izvedbo kar tako na oko in po občutku - mogoče bo celo stalo leto ali dlje, vsekakor pa se bo napaka pokazala pri prvem potresu.

  
 
Vprašanje poslal: D.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...