Adaptacija podstrešje

V kratkem mislim adaptirati večjo podstrešno sobo (v večstanovanjski hiši) v garsonjero. Urbanistični urad mi je izdal dovoljenje za adaptacijo. Imam tudi soglasje vseh stanovalcev. Ali je dovolj samo priglasitev gradbenih del? Ali mi lahko zavrnejo prošnjo za priglasitev del, če imam dovoljenje urbanistov za adaptacijo. Hvala za odgovor!

  
V kolikor z adaptacijo oz. bolje rečeno preureditvijo prostora ne boste posegali v konstrukcijo objekta, spreminjali njegove zunanje gabarite in izgleda - po domače ne boste premikali nosilnih sten, spreminjali izgleda strehe, ..., potem bo zagotovo dovolj le priglasitev del.

  
V kolikor pa z deli boste posegli v zgoraj navedene dele objekta, z izdelkom spremenili zunanji izgled in gabarite objekta - potem pričakujte zahtevo po izdelavi projektne dokumentacije in pridobitvi gradbenega dovoljenja.
  

 
Vprašanje poslal: Erik
Odgovor: GRADIMO.com
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas

 
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje