Adaptacija hiše - izguba načrtov

Pozdravljeni, Živimo v hiši dedka in ne najdemo načrta hiše. Kje naj načrt dobimo? Ali smemo adaptirati hišo in sicer to pomeni elektriko, vodovod, tlake in prestavitev sten v prostoru?
Adaptacija hiše - izguba načrtov
  
Glede načrtov je v veliki meri odvisno kdaj je bil objekt zgrajen. v kolikor je bil v novejšem času (t.j. po letu 1970) bi se kakšen izvod mogoče še našel v kakšnem arhivu soglasodajalcev (elektro, vodovod, ...), drugače pa ...   Obstaja tudi druga pot - izdelava posnetkov dejanskega stanja objekta.
V kolikor znate sami risati, ga lahko izdelate sami, v nasprotnem primeru pa poiščite kakšnega projektanta (seznami so dosegljivi tukaj). 
  
Adaptacija objekta, v kolikor ne posegate v spremembo gabaritov (zunanjih mer) objekta oz. ne posegate v nosilno konstrukcijo objekta oz. ne spreminjate velikosti in položaja oken oz. velikosti ali naklona strehe spada med vzdrževalna dela, za katera ne potrebujete gradbenega dovoljenja.
    
 
Vprašanje poslal: S.P.
Odgovor:
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas