ladijski pod

V stanovanju imam za tla položen ladijski pod. Kljub temu da je bil sušen v sušilnici so po enem letu nastale okrog 3mm široke reže, na dveh mestih pa celo do 1cm. Zanima me kako bi se dal takšen ladijski pod trajno sanirati in kolikšni bi bili stroški.

 
Les je naravni material - je dar narave - in kot takega ga niti sušenje v sušilnici povsem ne izsuši. V vašem primeru je prišlo do krčenja ladijskega poda (predvidevamo iz izkušenj) zaradi ogrevanja in suhega ozračja v prostoru.

Sanacija tega je možna na več načinov:

  • zamenjava celotnega poda (cenovno nesmiselno)
  • zapolnitev špranj - nastalih reg z lesom enake kvalitete in barve (smiselno pri špranjah večjih od 1 cm)
  • ...

Priporočamo vam, da se za pomoč obrnete na polagalce parketov (ladijskih podov) v vaši okolici in jih povprašate za nasvet in oceno popravila.

Naj na tem mestu zapišemo že večkrat povedano misel nekega mizarja, ki se je ukvarjal izključno samo z masivnim lesom: "Noben les ni tako suh, da ne bi pri meni odležal še pet let!"

   

 
Vprašanje poslal: milena
Odgovor: GRADIMO.com
 
 

Odgovori na zastavljena vprašanja so informativne narave, zato vam še posebej v zakonodajnih zadevah svetujemo, da preverite morebitne spremembe v zakonudaji oz. priporočamo posvet z odvetnikom.

V kolikor niste zasledili primernega odgovora na (vaše) vprašanje nam ga lahko zastavite in potrudili se bomo pripraviti ustrezen odgovor v primernem času. Vprašajte nas